fbpx
Ring til os!Telefon 98 11 76 16
Mandag - torsdag: 7
.30 - 17.00
Fredag: 7.30 - 15.00

 

Rodbehandling 

Har din tand behov for en rodbehandling? Vores erfarne og dygtige tandlæger kan gøre dig smertefri og lave en naturtro fyldning, der passer nøjagtigt til dig.

Hvorfor rodbehandle?
Rodbehandling foretages for at stabilisere tanden.
Derudover rodbehandler tandlægen for at forebygge,
da en blotlagt / beskadiget / død nerve kan medføre rodbetændelse,
hvilket kan føre til "ondt i tanden".

Der kan være forskellige årsager til, at en tand skal rodbehandles. De hyppigste årsager er:

  • Tænder hvor der er så meget hul, at det når ind til nerven. Dette giver ofte "ondt i tanden", og der er fare for betændelsestilstand i roden. 

  • Tænder hvori der har været lavet en stor fyldning tidligere, og hvor nerven nu har taget så megen skade, at den er død.

  • Tænder der har været udsat for traumer. Enten er der knækket så meget af, at nerven er blotlagt, eller også har tanden fået så hårdt et slag, at nerven er død.

Dygtige og erfarne tandlæger 
Vores tandlægeteam uddanner sig løbende og holder minikurser, hvor de deler erfaring, viden og kunnen inden for rodbehandling. Dette resulterer i top-dygtige tandlæger, der opnår smukke og holdbare resultater.

Ulemper ved rodbehandling
Tænder, der er rodbehandlede, knækker lettere end andre tænder. Det skyldes, at tanden ikke længere bliver holdt fugtig indefra. Derved bliver den sprød og knækker lettere.

Løbende observation
Vi holder løbende øje med, om din tand er sund. En rodbehandlet tand observeres med røntgenoptagelser første gang efter 1 år og derefter med 2 års mellemrum.

Hvordan? 

En rodbehandling foregår over to gange: 

  1. Besøg: Tanden renses, og du bliver smertefri kort efter
     
  2. Besøg: Du får en naturtro tandkrone der passer til dig og er klar til brug 

Plastkrone - en langtidstænkende løsning 
Med vores plastteknikker opnår vi mange års holdbarhed og vigtigst af alt: med plast skal vi ikke bore mere af den naturlige tand væk. Med plast sikrer vi optimal styrke for tanden, og plasten kan repareres igen og igen gennem hele livet. Det kan porcelæn ikke. Derfor foretrækker vi altid en plastkrone fremfor en porcelænskrone.

Er en rodbehandling en behandling for livet? 
Nej, desværre ikke altid. Rodfyldningen skal sommetider udskiftes efter en årrække. Nogle tænder reagerer negativt på en rodfyldning og kan i nogle tilfælde mistes. Dette undersøges ved røntgen-kontrollen.

Få mere at vide om rodbehandling hos din tandlæge.

 
 
Vil du vide mere? Så kontakt os uforpligtende på 98117616 eller på mail.