fbpx
Ring til os!Telefon 98 11 76 16
Mandag - torsdag: 7
.30 - 17.00
Fredag: 7.30 - 15.00

 

Tandlæger nu må uddelegere tandlæge-opgaver til ansatte

Fra 2007 er det ikke længere et lov-krav, at det er tandlægen, der udfører alle behandlinger. Det lyder som en god idé, fordi det måske kan gøre nogle behandlinger billigere. Men der er også ulemper som de færreste tænker på og derfor holder Aalborg Tandplejeteam fast i at høj behandlingskvalitet sætter grænser for hvem der bør gøre hvad.

En ny lov fra 1. januar 2007 giver din tandlæge mulighed for at uddelegere forskellige behandlingsopgaver til f.eks. klinikassistenter og tandplejere. Det kan betyde større uigennemskuelighed mht. hvilken behandlingskvalitet man rent faktisk får for sine penge. Og hermed indirekte hvilken holdbarhed man opnår og hvilken risiko man udsætter sine tænder for.

F.eks. vælger nogle tandlæger idag (foråret 2007), at din nye tandkrone sættes på af en klinikassistent. Aalborg Tandplejeteam ændrer IKKE PRAKSIS, fordi vi ønsker, at fastholde et højt kvalitetsniveau i vore ydelser og behandlinger.

Her under kan du se forskellen mellem det lovgivningen kræver og vore behandlinger.

Det kræver loven   Sådan gør vi

Klinikassistenten må sætte tandkroner på

 

 

Nej, tandlægen bør gøre det

Derfor: Tandkronen erstatter dele af tanden og skal passe minutiøst for ikke at ændre selve bidet og bidrage til nye problemer. Det kræver såvel erfaring som ekspertise at sikre optimal tilpasning ift. tandkød, farve samt funktion, spalter, afstand til nabotænder mv., når kronen fastgøres med meget håndteringsfølsomme cementer.

 

Klinikassistenten må foretage kontrol af tandkrone

 

 

Nej, tandkronen skal passe så præcist at tandlægen bør foretage kontrollen.

 

Klinikassistenten må tage aftryk f.eks. til bøjle

 

 

Ja, dette kan sagtens gøres af klinikassistenten, men under tandlæges anvisning.

 

Klinikassistenten må foretage tandpleje/tandrensning

 

 

Nej, dette bør udføres af minimum en tandplejer i dialog og tæt samarbejde med tandlægen.

Derfor: Ved en tandrensning kan man virkelig lave skade dersom man ikke har styr på hvad man laver. Her stilles diagnoser og vælges forebyggende behandlinger samt gives information samt der renses for tandsten under og over tandkødet.
Uddannelse til tandplejer tager 3 år hvor man lærer om mange andre forhold udover selve det at rense tænder. Tandrensning er en slags håndværk men det er jo kendskabet til tændernes, tandkødets og knoglens opbygning samt til de sygdomme der kan opstå her der afgør om man udfører tandpleje optimalt.

 

Klinikassistenten må udføre tandblegning  

Nej, det udføres af en tandplejer

Den producent der sælger den tandblegning vi bruger, stiller som et krav at det foretages af tandplejer eller tandlæge, da der er mange forhold man skal være opmærksom på for at opnå det optimale resultat. Samt sikre, at man ikke påfører tænderne skade.

   

 

Det handler om kvalitet, tryghed og sikkerhed
Vores anbefaling er, at man som patient undersøger hvad det er for en ydelse man modtager, så man får den kvalitet, tryghed og sikkerhed man har behov for - og ikke det man tror man får.

Hvad får du for pengene hos Aalborg Tandplejeteam?
Vi har udvalgt nogle ydelser, så du kan vurdere hvad du konkret får for pengene indenfor:

  • Plastfyldninger >>
  • Tandkroner >>
  • Bedøvelse >>
  • Tandblegning >>

Eller læs mere generelt om vore behandlinger, priser og kvalitet.

 
 
Vil du vide mere? Så kontakt os uforpligtende på 98117616 eller på mail.